Сарафово се сдоби с чисто нова улица

Сарафово се сдоби с чисто нова улица - E-Burgas.com

От днес жителите на Сарафово вече имат чисто нова улица. Пътят се намира в най-новия район на квартала - Сарафово ЮГ и ще даде достъп на коли и пешеходци от главната пътна артерия, ул. „Ангел Димитров“ до плажa.

Проектът е финансиран и реализиран изцяло от местния бизнес . Решили да осъществяват дейсността си в Сарафово, две ot компаниите там вярват в развитието на района като най-модерен и желан за живот не само в Бургас, но и по Черноморието.

Общата дължина на отсечката е почти половин километър. Изграждането ѝ беше разделено на два етапа. Първият приключи в началото на тази година. Със завършването на втория етап се завърши изцяло кръгът около Сарафово ЮГ.

Улицата е напълно съобразена с всички изисквания за съвременно строителство.  Изграждането ѝ ще повиши значително противопожарната сигурност на района. На всеки 100м са поставени хидранти, които ще осигурят безпосността на жителите.

През последните години Сарафово се очерта като един от най-динамично развиващите се райони на Бургас. Разрастването му наложи спешни мерки от страна на местния бизнес по отношение на инфраструктурата.

Галерия
Коментари

Още от последните новини