Съпротивата на зелената зона не мина, усъмниха се и в достоверността на подписите

Съпротивата на зелената зона не мина, усъмниха се и в достоверността на подписите - E-Burgas.com
Google maps

Зелената зона в Бургас ще стане факт след като съпротивата й в лицето на Живко Табаков не успя да пробие мнозинството в Общинския съвет. Както е известно местния парламент при наредба за условията и реда за платено и безплатно паркиране в Бургас, където се въвежда т.нар. зелена зона с две подзони: от ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ до ул. „Велико Търново“ и от там до ул. „Поморийска“, включително и паркинга пред събореното заведение „Фиеста“. В делнични дни зоната ще функционира от 11:00 до 22:00 ч, а събота и нелдея от 9:00 до 22:00 ч.

На днешната сесия най-активният и противник Живко Табаков се появи с няколко огромни папки, в които заяви, че това са 13 340 подписа на бургазлии, несъгласни с въвеждането на зелена зона.

„Тук ще се строи но бургазлии ни напускат, защото не се чувстват у дома си. Те нямат финанси и затова нека не се мислим за веклики строители. Когато се гласуват такива неща няма опозиция, няма управляващи, всеки трябва да чуе гласа на бургазлии“, обясни Табаков, който е вносител на докладна, в която предлага няколко промени. Те обаче бяха отхвърлени на последвалото гласуване.

Някои съветници, сред които Димитър Людиев и Красимира Маркович се усъмниха в достоверността на подписите, дори набедиха Табаков, че активността му е част от предстяща предизборна кампания, в която щял да се кандидатира за кмет.

Коментари

Още от последните новини