Само за 5 минути, над 1000 регистрации за бургаските детски градини

Само за 5 минути, над 1000 регистрации за бургаските детски градини - E-Burgas.com

За пета поредна година Община Бургас предоставя възможност на родителите бързо и лесно да регистрират децата си в електронната системата за записване в детски ясли и градини. Бургазлии имаха възможност да се запознаят с формуляра за записване още преди месец.

Официалният старт беше даден точно в 08.00 часа днес. Пет минути по-късно системата отчете 1081 успешни регистрации, а само минута след това - 1173. Към настоящия момент /09.40 ч./ общо 2313 родители са подали своите заявления по електронен път. Обявените свободни места за детска ясла са общо 1117, а за 1-ва възрастова група в градините - 1775.

И тази година най-многобройни са желанията за прием в детските заведения в к-с "Меден рудник" и в ЦГЧ.

Крайният срок за записването в електронната система на Община Бургас е до 22 април, а още утре /2 април, събота/ родителите, които вече са направили регистрация, могат с получената парола за достъп да редактират или пренаредят своето желание. Резултатите ще са готови на 29 април.

Системата за електронно записване и тази година работи перфектно, което спестява време и усилия на родителите. Община Бургас ще направи всичко възможно да удовлетвори желанията на всички родители според направената регистрация и гарантира, че място ще има за всяко дете. Това е възможно, тъй като в града през последните 8 години бяха разкрити близо 1000 нови места в дестките заведения.

Община Бургас е първата в страната, която въведе и електронно плащане на таксите за детска градина и ясли, и електронно записване за първи клас, което ще стартира на 25 април.

Коментари

Още от последните новини