Само в е-Бургас! Любовна история в основата на опита за обир на инкасото в Средец

Само в е-Бургас! Любовна история в основата на опита за обир на инкасото в Средец - E-Burgas.com

Любовна история е в основата на опита за обир в Средец, при който загина 20- годишният Христо Борецов, узна е-Бургас.Христо имал сериозна приятелка, която обаче заминала да работи в чужбина. Той много искал да я последва, но не разполагал със средства, за да го направи,довериха отлично запознати източници.  И двамата се измъчвали, че са разделени, но все пак правили планове и се надявали един ден да се съберат. 

Христо започнал работа в местна бензиностанция, но заплащането не било високо и щяло да отнеме време докато събере необходимата сума пари. Не след дълго започва работа като охранител към "СОД 161", но изкарва едва месец и отново остава без работа. По това време братовчед му Бойко работи като инкасо охрана. 

Една от изтеклите версии на разследващите малко след покушението бе, че именни Бойко е вербувал своя по-малък братовчед и го склонил да се включи в него. Обяснил му, че сам не може да се справи, но ако са двама и предвид занията, които има, обирът щял да се получи. 

Това обаче, не само, че не се получава, но и  завършва трагично за 20-годишния Христо, който е пронизан от оръжието на по-възрастния охранител. Куршумът първо пронизва сърцето, а после разкъсва белия дроб. След фаталния изстрел момчето като по чудо е живял още десет минути с оловото, заседнало в тялото му, но издъхва след масивна кръвозагуба. 

Нападението над инкасо автобобила стана в началото на месец февруари тази година. След трагичния завършек на неуспешния опит за обир Бойко опита да се укрие, но бе заловен само няколко часа по-късно. И към момента той е в следствения арест в Бургас. На няколко пъти моли съда да измени мярката му за неотклонение с домашен арест, но жалбите му остават без уважение.

Очаква се насрочване на дата за делото в Бургаския окръжен съд.

Галерия
Коментари

Още от последните новини