С новата транспортна схема влиза и зонирането в Бургас, което ще определя цената на билета

С новата транспортна схема влиза и зонирането в Бургас, което ще определя цената на билета - E-Burgas.com

До края на годината, най-късно до началото на следващата, ще се въведе така нареченото зониране в Бургас. Супер център ще бъде зона „Едно”, кварталите на Бургас ще са „Втора” и съставните селища-„Трета”.

„Това ще се отрази на цената на билета, но пътниците няма да бъдат ощетени”-каза Изпълнителният директор на „Бургасбус” Петко Драгнев. Той обясни, че когато някой иска да пътува само на територията на Бургас, цената няма да има промяна. „От „Меден рудник” до „Лазур”, например цената няма да се качва.

При жителите на съставните селища обаче  нещата ще стоят по друг начин. „Ако до сега, жителите на Българово, за да отидат до Ветрен плащат близо три лева, сега с новата система, билетът ще е значително по-евтин. А за Драганово и Брястовец хората ще плащат едно левче, защото ще са в една зона.”-каза още Изпълнителният директор на „Бурагсбус” Петко Драгнев.

В момента текат обществени обсъждания по комплексите в Бургас за електронните билети и смарт карти, които ще бъдат въведени при Новата транспортна схема в Бургас. Тече и разяснителна кампания във връзка с обслужването и новостите, които ще бъдат въведени в Бургас.

Коментари

Още от последните новини