С благотворителен концерт събират средства за лечението на 24-годишната Силвия Колева

С благотворителен концерт събират средства за лечението на 24-годишната Силвия Колева - E-Burgas.com

Благотворителен концерт "Светлина за Силвия" ще се проведе на 04 април в Културен дом на нефтохимика от 19:00, в подкрепа на Силвия Колева.

Участие в концерта ще вземат Станислава Василева , Веселина Дамова , Клуб по латино танци "Бургаски делфини", ANISTA, D-ZASTA  и други.

Организатор на събитието е Петя Каракашева , ученичка от ПГТ" Проф. Д-р. Асен Златаров".

Събитието ще се осъществи със съдействието на ПГТ "Проф. Д-р. Асен Златаров", Професионална търговска гимназия - Бургас и Община Бургас.

Събраните средства ще бъдат използвани за лечението на 24-годишната Силвия, която страда от агресивен кератоконус - заболяване, което представлява прогресиращо изтъняване и изкривяване на роговицата и води до слепота.

Направени са две операции в България за овладяване на заболяването. За съжаление, към момента Силвия има 100% загуба на зрението на дясното око и прогресираща загуба на лявото. Единственият начин Силвия отново да върне зрението си е трансплантация на роговица от донор. Поради липса на донорство в България и неопределени срокове на изчакване, операцията може да бъде извършена в Германия.

Стойността на самата операцията е 13 208 EUR . Тази сума не включва средства за следоперативно лечение и болничния престой.

Покана: 3 лв.

Телефон за контакт и покани: 0884/ 64 09 09.

Покани ще могат да бъдат закупени на място преди началото на концерта.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/157029765202991/

 

 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини