Рок, фолклор, балет и рибена чорба на „Огнения Дунав” в Тутракан

Рок, фолклор, балет и рибена чорба на „Огнения Дунав” в Тутракан - E-Burgas.com

Четвъртото издание на Джулай Морнинг в Тутракан вече е история и общината вече подготвя следващото голямо събитие.  Ден след като стана Кмет на месеца,  д-р Димитър Стефанов  разкри, че подготвят запомнящ се Фестивал – „Огненият Дунав“, който ще забавлява гостите в продължение на 4 дни.

„Ще започнем на 27 юли с балета „Зорба Гъркът” на Националната опера и балет, който е игран само в пет областни центрове в страната и по една щастлива случайност в едно малко градче като Тутракан“ – повдига завесата д-р Стефанов. Втората вечер  е посветена на фолклора. Ще гостуват фолклорни ансамбли от Чили, Гърция и дервишите от побратимения град Чорлу, Турция.

Третата вечер е за младежите и е посветена на поп и рап музиката. Ще стартират с изпълненията на Румънеца и Енчев, след което ще се премине към мелъди рок с една млада софийска група, която ще подгрее и големия концерт на Кен Хенсли.

На четвъртия ден – 30 юли, който всички наричат „Огненият Дунав” ще се проведат много и интересни събития – състезания по преплуване на р. Дунав, по гребане, улов на риба.

„Разбира се, ще има и състезание по приготвяне на най-вкусна рибена чорба. Знаете, че Тутракан се слави със своите майстори на рибената чорба. Концертната част също е от класа – подгряващата група ще бъде „Конкурент”. За мен след „Б.Т.Р.”, това е най-стабилната и най-сериозна група в България. Ще приключим с концерт на Джо Лин Търнър, бившият вокалист на „Дийп Пърпъл” и „Рейнбоу”. Неотменна част на празника е огненото и лазерното шоу.

Надявам се, на хората да им хареса. Освен това, през седмицата ще тече и традиционния пленер, в който ще участват известни български художници. В последния ден от празничната седмица ще бъде открита изложба на картините, които те ще нарисуват тогава. И още една изненада – имаме договорка с актрисата Искра Радева, на 26 юли, заедно със своите колеги да представят една френска любовна комедия“ – завърши д-р Стефанов.

Коментари

Още от последните новини