Родните ученици първенци по пиене и пушене

Родните ученици първенци по пиене и пушене - E-Burgas.com

Българските ученици заемат първите места по пиене, пушене и нездравословна храна. Това сочи мащабно проучване, проведено в Европа, САЩ и Канада, стана ясно от репортаж на „Нова тв“.

Почти половината от децата в училище похапват предимно сладки неща. По-малко ядат зеленчуци и плодове, а други включват и газираните напитки в менюто си. Оказва се, че всяко четвърто момче и всяко осмо момиче са с наднормерно тегло. А колкото повече растат децата, толкова по-рядко ядат плодове и зеленчуци.

Колкото по-големи стават децата, толкова по-малко спортуват, показва изследването.

Любопитното е, че всъщност момичетата пушат повече, отколкото младежите. Три от 10 момичета посягат към цигарите, докато при момчетата процентът е 20 на сто.

Освен към тютюна, българският ученик често посяга и към алкохола. 9 на сто от шестокласничките и двойно повече момчета на тяхната възраст посягат към бутилката с бира поне веднъж в седмицата. Когато влязат в гимназията, процентът на учениците, пиещи алкохол, се увеличава.

А след цигарите и алкохола, идва и сексът. Едва 15-годишни, българчетата признават, че са имали сексуални контакти - 40% от момчетата и 2 от 10 момичета. А една трета от учениците споделят, че това се е случило на 13 години или дори по-рано.

Коментари

Още от последните новини