Родители отново питат кога ще бъдат разделени Английската и Немската гимназия

Родители отново питат кога ще бъдат разделени Английската и Немската гимназия - E-Burgas.com

Кога ще бъдат разделени двете гимназии АЕГ "Гео Милев" и ГПНЕ "Гьоте", които в момента делят една и съща сграда. Този въпрос за пореден път задават родителите на деца, които са възпитаниици на две от най-елитните учебни заведения в Бургас. 

Този път те са се обърнали с писмо към кмета Димитър Николов и Общински съвет - Бургас. Родителите настояват да научат какви мерки са предприети досега и какви се очаква да бъдат предприети занапред, за да може най-накрая да се стигне до желаното раделяне.

"Чия е вината през последните години стотици от най-талантливите бургаски деца да бъдат подложени в такива условия - тесни и неремонтирани с години стаи, които дори не отговарят на образователните стандарти, липса на база, където децата да изпълняват извънкласните си интереси и провеждане на т.нар. занимални, което уронва качеството на образованието в една от най-елитните гимназии в Бургас" пише още в писмото. Цитират се и Наредба, според която изискванията за площ на едно място на m2 е не по-малко от 2 метра на ученик. 

Родителите припомнят, че в много други бургаски гимназии се направиха основни ремонти, след което те са придобили нов облик и предоставят качествени условия на своите възпитаници с оборудвани кабинети и просторни дворове.

Писмото ще бъде разгледано от комисията по "Образование и вероизповедание" към Общински съвет - Бургас. 

 

Коментари

Още от последните новини