Родители настояват за спокойствие на останалите преподаватели в "Брезичка"

 Родители настояват за спокойствие на останалите преподаватели в

Дни след като се появиха кадрите с насилие над деца в бургаската детска градина „Брезичка” и три от възпитателките подадоха оставки, родители се обявиха в подкрепа на персонала, съобщава Нова Тв. 

По тяхна инициатива в павилион е поставен плакат с надпис, който призовава към осигуряване на спокойната работа на останалите възпитатели. Въпреки това Бургас е първият град в страната, от който в събота започват протестите срещу насилието над деца в ясли и детски градини. Протест, в който се включват недоволни родители от 9 града на страната.

„Не са съгласни с насилието, което се е случило, но се казва, че техните учителки са много добри и децата са спокойни. Учителките всъщност се почувстваха много обидени - целият екип се почувства, защото освен потърпевши, те не са потърпевши от цялата ситуация, но в случая и срещу тях имаше много обидни думи от страна на обществеността”, каза Константина Иванова, вр.и.д директор ОДЗ „Брезичка”-Бургас.

Камелия Коева, която е родител, казва: „Имат, да, имат нужда от подкрепа, но мисля, че имат нужда и да се докажат като добри педагози, защото в последно време повече чуваме лоши неща за тях, отколкото добри”.

Коментари

Още от последните новини