Родители искат удължаване на срока на ученическите карти в Бургас

Родители искат удължаване на срока на ученическите карти в Бургас  - E-Burgas.com

Удължаване на срока на ученическите карти за градския транспорт иска бургазлийката Мария Джованова. Повод за идеята става извънредната "дървена" ваканция през януари, поради която заплатените карти на учениците на практика останаха неизползвани. Родителите искат срокът им да бъде удължен, докато въпросните пропуснати пътувания се изконсумират.

Мария Джованова се е обърнала с тази молба към общинския превозвчач "Бургасбус" и общината Бургас. Оттам и отговорили, че подобна идея може да се реализира с помощта на Общински съвет - Бургас, който може да нареди на автобусната фирма, но такива действия не били предприети. 

Според бургазлийката обаче подобен казус ще се повтаря при всяка извънредна ваканция в Бургас, а родителите ще бъдат принудени да плащат пътувания, които няма да се състоят.

"Аз не съм съгласна да плащам за нещо, което няма да се използва. Същото ще стане и през лятната ваканция, когато учениците няма да пътуват толкова често, но ще са принудени да си купуват карта за 90 пътувания! Не може ли да отпадне фиксирания срок от един месец и тези карти да важат дотогава, докато не бъдат изразходени. А може да има и друго по-добро решение, което да не ощетява никоя от страните в случая" пише Мария Джованова. 

Предложението ще бъде разгледано от постоянните комисии по "Бюджет и финанси" и "Транспорт и морско дело". 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини