Рибари от Созопол и Приморско обсъдиха проблеми с ИАРА, пращат искания до министерствата

Рибари от Созопол и Приморско се срещнаха с представители на ИАРА, като на срещата бяха обсъдени наболели проблеми в сектора, съобщават от институцията.

Един от най-важните за рибарите въпроси за приравняването на обикновените рибарски лодки с риболовните кораби, както и процедурите по изготвянето на документална статистика, която е задължителна за всеки собственик на риболовен съд били обсъдени нашироко. Рибарите засегнали и темата за добива на бялата мида, който е разрешен само и единствено с ръчен способ.

Благодарейки за високата активност на присъстващите, ръководството на Агенцията призова рибарите да станат част от изработването на нови и полезни според тях регламенти – с идеи и други такива предстоящи срещи с тях. От своя страна пък домакините отправиха пожелание на ръководството освен ползотворна работа, част от най-наболелите проблеми да бъдат решени. А исканията им ще бъдат изпратени в официални писма до Министерството на земеделието и храните и МОСВ след започването на работа на новия кабинет.

Сподели новината:

Коментари