Резултатите от матурата в Бургас ще се проверяват в Електрото и Търговската гимназия

Резултатите от матурата в Бургас ще се проверяват в Електрото и Търговската гимназия - E-Burgas.com

Успешно приключи държавният зрелостен изпит по български език и литература в област Бургас, съобщи инж. Виолета Илиева, началник на РУО-Бургас, предаде радио „Фокус“. Очаква се изпитните материали да се занесат в инспектората, откъдето ще се транспортират до МОН. От там тестовете ще се сканират и ще се изпратят за проверка в два оценителски центъра в Бургас, съответно в Търговска гимназия и Гимназия за електроника и електротехника „К.Фотинов“, където преподавателите по електронен път ще ги проверяват.

Първоначално подалите заявление зрелостници за явяване на матура по български език и литература са 3220. 141 от тях не са допуснати до изпита заради това, че имат най-малко една слаба оценка по учебен предмет от 12 клас. “ Т.е. днес трябваше да се явят 3079 души, но се явиха 2974. Петима от тях не се явиха по неизвестни за нас причини“, каза още инж. Илиева.

Матурата по български език и литература се проведе в 34 училища в областта. Квесторите са били 648. Във всяка стая, в коридорите и дворовете е имало видеонаблюдение. Не са регистрирани случаи за опити за преписване.

Резултатите ще са готови вероятно до края на месец май.

На 22 май ще се проведе вторият държавен зрелостен изпит.

Коментари

Още от последните новини