Ревност и наркотици в основата на жестокото убийство на млада жена

Ревност и наркотици в основата на жестокото убийство на млада жена - E-Burgas.com

Мъж е задържан за убийството на своята приятелка по особено жесток начин. Извършителят и убитата са 29-годишни. Това каза прокурор Емилия Русинова, ръководител на Софийска градска прокуратура, на брифинг в Съдебната палата, предаде "Труд". Тя поясни, че най-вероятната причина е ревност и неразбирателство на тази основа и употреба на наркотици. „В дома му са намерени наркотични вещества, хапчета“, каза Русинова.

„На 24 юни в събота беше образувано досъдебно производство от Столична дирекция на вътрешните работи под ръководството на Софийска градска прокуратура за извършено тежко криминално престъпление – убийство. Заловен е извършителят на деянието. Същият е задържан за 72 часа. Става въпрос за поредица от деяния, които лицето е извършило на 23 юни в петък, около 5.00 часа“, каза прокурорът. Тя поясни, че обвиняемият умишлено е умъртвил приятелката си, с която е живял около 2-3 месеца. „По изключително жесток начин е извършено убийството с множество удари по тялото, с метален стик, след което имало душене.

Самият той е споделил, че за да спре страданията й е забил нож в областта на врата, като освен забития нож има и дълбок прорез от средата на врата към гръкляна“, коментира Русинова. Тя посочи, че това е било почти като опит да се отреже главата на починалата. „Съседите са чули шума, виковете на момичето, малко по-късно обвиняемият се обадил на своя позната, приятелка“, съобщи прокурорът. Тя обясни, че под претекст да го закара до някъде с неговата кола приятелката му е отишла близо до адреса.

Русинова поясни, че двамата са се качили в неговия апартамент и той е започнал да говори несвързани неща. По думите й обвиняемият е завел познатата си в стаята, където е лежало починалото момиче и свидетелката е видяла трупа, завит с одеяло. „Свидетелката успяла да се овладее и да запази самообладание, за да си тръгне от дома на обвиняемия. Преди да си тръгне видяла двата ножа, по които личало, че има следи от кръв, макар да е опитал да ги почисти. След това не е сигнализирала веднага органите на реда, тъй като е нормално да се притесни. Обадила се е на своя приятел, който е приятел и на обвиняемия. Той е бил извън София. Прибрал се е вечерта, поговорили са, след което са направили връзка с обвиняемия, опитали са се да го убедят, че трябва да се предаде“, каза тя.

Прокурорът разказа, че обвиняемият ги е посетил същата вечер и са му казали, че ако не се предаде, ще сигнализират в полицията. „По-късно през нощта в петък срещу събота са се опитвали многократно да се свържат с него по телефона. По доказателствата и по данни от събраните в хода на разследването се установява, че още същата нощ обвиняемият е заминал за морето. По пътя около 2.00 часа е качил на стоп момче и момиче“, обясни прокурорът. Русинова посочи, че в началото на пътуването обвиняемият е бил мил и любезен с пътниците си.

„Между 3.30 и 4.00 часа при село Зимница, Ямболско е спрял колата на магистралата под претекст, че трябва да отиде до тоалетната. Сложил е бокс на ръката си, извадил е момчето от колата и му е нанесъл удар“, обясни прокурорът. По думите й момчето е получило спукана околоочна орбита, което представлява средна телесна повреда. Прокурорът обясни, че момичето е успяло да избяга от колата. Емилия Русинова поясни, че и по това престъпление е е образувано досъдебно производство в Ямбол. Русинова допълни, че в резултат на активните действия на органите на реда обвиняемият е задържан в събота в Созопол. „Същият е привлечен за извършване на убийство и е задържан за 72 часа, предстои внасяне на СГС за искане на постоянна мярка „задържане под стража“, посочи още тя.

29-годишният мъж, убил приятелката си не съжалява за извършеното. Това каза Ивайло Иванов, директор на СДВР на брифинг в Съдебната палата във връзка с убийство по особено жесток начин. Ивайло Иванов коментира, че един от вероятните мотиви за деянието му е изневяра от страна на приятелката му.

Директорът на СДВР коментира, че извършителят е споделил, че смята, че след като я е умъртвил й е помогнал да спре с тези пороци. Ивайло Иванов уточни, че лицето не е криминално проявено до този момент. „Починалата също няма криминални прояви. Предстои да бъде изяснено дали и тя е използвала наркотици“, каза Ивайло Иванов. Той поясни, че около 15.00 часа в събота в Трето районно са се явили свидетелите. „Убийството е станало в петък. На място са изпратени полицейски екипи, които потвърждават сигнала“, каза Иванов и допълни, че с помощта на бащата на извършителя е отворен апартамента, където се е намирал трупът на момичето.

„Установен е най-вероятния извършител. Обявен е за издирване. Разбира ме, че е това лице е обявено за издирване заради извършено друго тежко престъпление и незабавно е уведомен главният секретар. Лицето е установено на територията на Созопол“, каза той и уточни, че полицията в Созопол го е задържала в близост до джипа му.

Директорът на СДВР благодари на своите колеги, тъй като извършителят е изключително жесток.

„Имаме данни, че е употребявал наркотици, най-вероятно родителите са му помагали със средства. Джипът, с който се е пре

Коментари

Още от последните новини