Рестарт на знаков строеж в Бургас с 18-етажна жилищна сграда (галерия)

Рестарт на знаков строеж в Бургас с 18-етажна жилищна сграда (галерия)  - E-Burgas.com

"Chantrer Residence" ще се издигне на мястото на изоставения от "Сан Сити" проект зад ОУ "Васил Априлов"

18-етажна жилищна сграда ще бъде изградена на мястото на изоставения близо 10 години строеж на "Сан Сити" зад училище "Васил Априлов". Строежът е намира на едно от най-апетитните места в Бургас - непосредствено разположено на бул. "Демокрация" и в близост до ЦГЧ и Морската градина. Припомняме, че проектът беше замразен, след фалита на строителна компания „Сан Сити”, а мястото остана оградено близо десетилетие. В момента строежът е на кота нула, но разполага с вече изграден подземен паркинг на четири нива. 

Проектът ще бъде рестартиран от "АКЗ Бургас", а новата сграда ще носи името Chantrer Residence (Шантре Резиденс). Сградата ще бъде с жилищни функции с общо 231 жилищни обекта. Партерът и първият етаж пък ще бъдат използвани съответни за търговски площи и офиси, а на всички останали етажи ще бъдат разположени апартаменти. 

Към момента на обекта вече се забелязва раздвижване, като площадката се подготвя за строителство. От фирмата все още не са обявили кога сградата трябва да бъде готова. 

Идейно проектът коренно се различава от този на "Сан Сити", който стартира през 2008 година, а в началото на 2011 година беше замразен поради финансивоте затруднения на фирмата. Първоначалната идея тогава беше на мястото да се построи голям търговски комплекс с магазини и бизнес-офиси. Десет години по-късно обаче инвеститорът е преценил, че мястото е по-подходящо за жилищна сграда, като само партерът и първият етаж на практика ще имат някаква различна функция. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини