Решение при мъжки стерилитет: УМБАЛ Бургас се сдоби с нова система за по-успешни ин витро процедури

Решение при мъжки стерилитет: УМБАЛ Бургас се сдоби с нова система за по-успешни ин витро процедури - E-Burgas.com

Звеното по асистирана репродукция към Родилното отделение на УМБАЛ Бургас вече разполага с нова лабораторна техника. Тя повишава успешността на ин витро процедурите, когато партньорът има влошени показатели на спермограмата.

„Методът MACS отстранява ДНК фрагментираните сперматозоиди, като позволява подбор на тези с най-добри характеристики и най-високи шансове за оплождане на яйцеклетката”, обясняват биолозите от ин витро центъра на УМБАЛ Бургас. В него вече 5 години се прилага вътрематочна инсеминация със сперматозоиди от партньора или от донор;  класическо ин витро и ICSI (инжектиране на сперматозоид в яйцеклетката). А благодарение на лекарите от Звеното, десетки семейства от Бургас и региона са сбъднали мечтата си да станат родители. 
Системата MACS е поредната стъпка, която надгражда модерната апартура в Звеното. Чрез нея се подбират сперматозоидите с най-висока оплодителна способност, които се използват в ин витро процедурата. Методът се прилага при влошени показатели на спермограмата, понижени показатели за качество на ембрионите от предишни  процедури или повтарящи се имплантационни неуспехи. Важно предимство в приложението на този метод е, че сперматозоидите с фрагментирана ДНК обичайно имат нормална подвижност и не подлежат на разпознаване и отстраняване с класическите техники за предварителна обработка на спермалната течност. Затова MACS системата дава още една надежда за преодоляване на мъжкия стерилитет. Тя е базирана на използването на магнитни микрогранули, към които се прикрепват антитела или други протеини.

От Звеното по асистирана репродукция напомнят, че всеки петък от 14:00ч. до 16:00ч.в него се извършват безплатни първични прегледи и консултации. Те стават след предварително записване на тел. 0876 35 77 33 (в делнични дни).

Коментари

Още от последните новини