Ремонтите в някои бургаски училища ще продължат и след 15 септември

Ремонтите в някои бургаски училища ще продължат и след 15 септември  - E-Burgas.com

Над 8 млн. лв са средствата за ремонти и саниране на обектите в общинската образователна инфраструктура. Това заяви зам. кметът по култура и образование на община Бургас Йорданка Ананиева пред радио "Фокус". 

Според нея нито едно училище няма да бъде затруднено да отвори врати на 15 септември  поради ремонтни дейности, макар че някой от тях ще продължат и след това, тъй като са по-мащабни.

Детската градина в село Равнец се ремонтира по проект „Красива България“. Тя е последната, която се санира тази година, т.е. всички останали вече са готови. Много скоро и тя ще бъде с въведени мерки за енергийна ефективност“, каза още Ананиева.

В ход и ремонтните дейности и в новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации.

„Там доста мащабно се пригажда средата, така че да бъде подходяща за IT технологии, което означава създаване на една много добра мобилна свързаност. Финансирането е както по проект,така и от Община Бургас. Сега сме подали проект по „Красива България“  за осигуряване на достъпна среда. Имаме и по-малки ремонти, като например ДГ „Звездица“, по-точно дворното й място. Средствата са както от градината, така и от  Общината и  децата от заведението скоро ще могат да играят на открито“, допълни Ананиева.

Коментари

Още от последните новини