Ремонтират Стария кей в Поморие

Ремонтират Стария кей в Поморие - E-Burgas.com
pomorie_kei1 Изпълнителната агенцията по рибарство и аквакултури одобри две от проектните предложения на Община Поморие. Със средства от  Европейския фонд за рибарство Старият кей в града ще бъде изцяло реновиран, а до рибарското пристанище ще бъдат монтирани два ледогенератора за съхранение на улова. През следващата седмица кметът Иван Алексиев ще подпише договори с Агенцията по рибарство и аквакултури, след което ще може да започне техническото изпълнение на проектите, които имат ключово значение за два от основните отрасли в града –рибарството и туризма. Проектите  „Саниране, рехабилитация и реновиране на мостик „Стария пристан” – гр. Поморие” и „Доставка и монтаж на ледогенератори за люспест лед за общо ползване от рибарите в община Поморие” , по мярка 4.1. „Развитие на рибарските области”, подмярка 4.1.А „Финансова подкрепа за прилагане на местните стратегии за развитие и покриване на текущите разходи на рибарските групи”, финансирани по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 г., са с обща стойност  839 353, 18 лв.

Старият кей в Поморие получи одобрение за фининсиране

Изпълнителната агенцията по рибарство и аквакултури одобри две от проектните предложения на Община Поморие. Със средства от Европейския фонд за рибарство Старият кей в града ще бъде изцяло реновиран, а до рибарското пристанище ще бъдат монтирани два ледогенератора за съхранение на улова.

През следващата седмица кметът Иван Алексиев ще подпише договори с Агенцията по рибарство и аквакултури, след което ще може да започне техническото изпълнение на проектите, които имат ключово значение за два от основните отрасли в града –рибарството и туризма.

Проектите „Саниране, рехабилитация и реновиране на мостик „Стария пристан” – гр. Поморие” и „Доставка и монтаж на ледогенератори за люспест лед за общо ползване от рибарите в община Поморие” , по мярка 4.1. „Развитие на рибарските области”, подмярка 4.1.А „Финансова подкрепа за прилагане на местните стратегии за развитие и покриване на текущите разходи на рибарските групи”, финансирани по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 г., са с обща стойност 839 353, 18 лв.

Коментари

Още от последните новини