Ремонтират кръстовището на входа на Приморско

Ремонтират кръстовището на входа на Приморско - E-Burgas.com

Кръстовището на входа на Приморско, улица в с. Веселие и детска градина „Русалка“ ще бъдат реконструрирани по Програмата за развитие на селските райони. 

Община Приморско продължава дейностите си по обновление на района чрез финансиране по програми на ЕС. Нови два договора осигуряват средства за реконструиране на нови обекти в общината.

На 13 юни кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, подписа договори за финансиране на проекти по мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони. Процедурата по кандидатстване  започва през 2018 г. и към днешна дата одобрените средства вече са факт.

Проектите включват ремонт и реконструкция на детска градина „Русалка“ в град Приморско,  реконструкция на четириклонното кръстовище на входа на Приморско в кръгово и ремонт на улица в с. Веселие.  Общата стойност на одобреното финансиране е 2 милиона лева.

Престои Община Приморско да изготви тръжна документация и след  съгласуването ѝ с „Държавен фонд Земеделие“ да стартира процедура по  избор на изпълнители. Конкретните ремонтни дейности ще започнат след приключване на летния сезон и вдигане на забраната за строителство.

Коментари

Още от последните новини