Ремонтират аварийно протеклите бургаски спортни зали

Ремонтират аварийно протеклите бургаски спортни зали - E-Burgas.com

Община Бургас отправи публична покана за извършване на аварийни строително-монтажни дейности на спортни обекти, които са публична общинска собственост.

zala mladost

От спешен ремонт нужда имат, покривите и наводнените помещения на спортните зали „Бойчо Брънзов”, „Младост” „Никола Станчев”, плувния комплекс „Флора”, спортните комплекси „Изгрев” и „Славейков”, база „Нефтохимик”, стадионите в Долно Езерово и с. Рудник, както и Административна сграда на ОП „Спортни имоти“ в Бургас.

Пораженията в сградите настъпиха при проливните дъждове и ураганния вятър в края на месец октомври 2014г.. Щетите са пречка за нормалното функциониране на учебно-тренировъчния процес на спортните клубове и провеждането на общински спортни мероприятия. Предметът на обществената поръчка е разделен на три позиции, като всеки участник има право да подава оферта само за една от тях. Процедурата ще приключи със сключване на договори с трима различни изпълнители. Условието за техния избор ще бъде икономически най-изгодна оферта. Прогнозираната стойност на поръчката е 283 611 лв. с включен ДДС. Финансирането се осигурява въз основа на Решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Най-голяма част от общата сума е отделена за ремонта на Спортна зала „Младост“ в комплекс „Славейков” – 114 011 лв. Изпратената комисия за оглед е констатирала обилни течове от прокъсана, отлепена хидроизолация по плоския покрив на сградата, в резултат на което са наводнени стени и тавани по коридорите на сутеренния етаж, канцеларии, складове, конферентна зала и други обслужващи помещения. Подобно е положението и в останалите спортни комплекси. Част от вътрешните помещения са наводнени вследствие обилни течове от тавана Всички учреждения се нуждаят от незабавни мерки по отстраняване на течовете и другите констатирани проблеми в територията им, тъй като при следващ дъжд възниква реална възможност от по-голяма опасност. Кандидатите да реализират аварийните ремонти могат да подават оферти до 23 март тази година в Община Бургас
Коментари

Още от последните новини