Ремонтът на ул. "Крайезерна" започва днес

Ремонтът на ул.

Днес кметът Димитър Николов ще даде старт на ремонта на ул. „Крайезерна“ в Бургас. В 12.00 часа на връзката на пътен възел „Запад“ с ул. „Крайезерна“ ще се състои връчването на удостоверението за началото на строителните дейности. 

Проектът предвижда цялостна рехабилитация и разширяване на пътното платно. Ще се изградят две допълнителни ленти за движение, за да станат общо четири.  Нова дъждовна канализация, подновяване на водопровода забитови и промишлени нужди и поставянето на стълбове с енергоспестяващи лампи са част от мерките за подобряване на инфраструктурата на улица "Крайезерна“. 

нженерните дейности предвиждат преместването на цялата комуникационна мрежа и съществуващия газопровод.  Успоредно на пътя е предвидено да има велоалея и локално платно, връзката на локалното с главния път ще се осъществява чрез две кръгови кръстовища. 

"Крайезерна“ свързва новоизградения пътен възел "Запад“ и булевард "Тодор Александров“ като алтернативен маршрут за преминаващите през града автомобили. В момента участъкът е в изключително лошо състояние.

 

Коментари

Още от последните новини