Ремонтът на Филхармонията в Бургас ще струва 1,9 млн. лв.

Ремонтът на Филхармонията в Бургас ще струва 1,9 млн. лв.  - E-Burgas.com

Ремонт на Концертната зала „проф. Иван Вульпе", известна като Филхармонията, ще бъде извършен в Бургас. Обществената поръчка на стойност около 1,9 млн. за търсене на изпълнител бе обявена от Бургаската опера. В момента парите все още не са осигурени, но от ръководството на операта искат, когато това стане, вече да има избран изпълнител. 

Припомняме, че фасадата на сградата на Филхармонията беше сериозно при изкопните работи за подземния паркинг на площад "Св. св. Кирил и Методий". Тогава сериозно пострада и едноименият храм, който бе сериозно застрашен от срутване, но бе спасен със спешни укрепителни дейности. 

Ремонтът на Филхармонията ще включва промени във вътрешните пространства и продължаване на централното стълбище от фоайето до подпокривния етаж. Ще бъде изграден и нов достъпен санитарен възел в сутерена, оформяне на преддверие, корекция на стълбищни рамена и предвиждане на подемна платформа.

Залата за зрители ще бъде изцяло обновена и ще бъде приведена в съответствие с противопожарните изисквания и мерките за осигуряване на достъпна среда, 

Сериозни ремонтни дейности ще бъдат извръшени и по фасадата и покрива на сградата, които не са в добро състояние. 

Оферти за поръчката могат да бъдат подавани до 9 януари 2019 година. При добро стечение на обстоятелствата и осигурени финансови средства ремонтът може да започне още през следващата година. 

 

Коментари

Още от последните новини