Ремонт и кръгови кръстовища за 15 млн. лв. на новата Крайзерна

Ремонт и кръгови кръстовища за 15 млн. лв. на новата Крайзерна - E-Burgas.com

Община Бургас обяви обществена поръчка за изпълнител на ремонта на ул. „Крайзерна“. Това е вторият етап от големия инфраструктурен проект пътен възел „Запад“, който трябва да изведе транзитния трафик за Южното Черноморие извън Бургас.

Прогнозата стойност на поръчката 14 783 082,50 лв, а строителството ще отнеме 270 дни, или 9 месеца. Обществената поръчка се реализира със средства по ОП „Региони в растеж“ 2014- 2020 и собствени бюджетни средства на oбщина Бургас. 

Предметът на настоящата поръчка се отнася за изграждането на главното трасе на улица „Крайезерна“ от км 0+600 до км 2+400. След изграждането на главното трасе се предвижда да се доизгради кръгово кръстовище 1 и изграждането на кръгови кръстовища 2 и 3 и връзките към бул. „Тодор Александров“. Изместването на комуникациите предвидени за реконструкция по време на строителство също ще бъде изпълнено сега. По цялата дължина на обекта се предвижда изграждане на стълбове за улично осветление. 

На по-късен етап се предвижда да се изгради локалното платно и привързването му към ул. „Крайезерна“. Заедно с локалното локално платно се изгражда и велоалеята, която е привързана към него. Това обаче не е обект на настоящата поръчка. 

Припомняме, че в момента тече изграждането на надлеза, който минава над ул. „Одрин“. На няколко пъти строителството му бе спирано, поради липса на пари. Такива се чакаха и за втория етап, а именно ул. „Крайезерна“.  На по-късен етап се предвижда да се изгради локалното платно и привързването му към ул. „Крайезерна“. Заедно с локалното локално платно се изгражда и велоалеята, която е привързана към него. Това обаче не е обект на настоящата поръчка. 

В момента тече изграждането на надлеза, който минава над ул. „Одрин“. На няколко пъти строителството му бе спирано, поради липса на пари. Такива се чакаха и за втория етап, а именно ул. „Крайезерна“. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини