Рекорд! Арестуваха двама бургазлии със 150 кг. канабис в наркоферма на село (снимки)

Рекорд! Арестуваха двама бургазлии със 150 кг. канабис в наркоферма на село (снимки) - E-Burgas.com

Насажденията са отглеждани в изоставен двор в карнобатското село Раклица

Рекордната близо 150 кг. зелена листна канабисова маса е иззета от служителите от Районно управление – Карнобат, съобщават от полицията. Наркотикът е намерен  при претърсването на необитаван двор, разположен в източната част на карнобатското село Раклица. Полицаите намерили и иззели 54 канабисови растения с еднакъв размер - от по 3 метра височина, засяти на шест реда с разстояние между растенията по 1,50 м. 

В двора, докато били между редовете с растенията, са задържани двама криминално проявени бургазлии на 29 и 30 години.   При претърсването са открити и иззети още : два градински маркучи, празна пластмасова туба от препарат за растителна защита и други вещи, сочещи че за канабисовите растения са засадени умишлено, като за тях са полагани качествени грижи.

Извършени са оглед на местопроизшествието, разпит на свидетели, някои от които пред съдия, оглед на иззетата зелена листна канабисова маса и др.. Двамата задържани са привлечени в качеството на обвиняеми, като с прокурорски постановления срокът им на задържане е увеличен до 72 ч. 

Работата по цялостно документиране на извършеното престъпление продължава от служители на Районно управление – Карнобат.

Галерия
Коментари

Още от последните новини