Реконструират нови обекти в община Приморско по Програмата за развитие на селските райони

Реконструират нови обекти в община Приморско по Програмата за развитие на селските райони - E-Burgas.com

Проектът обхваща детска градина „Русалка",  кръстовището на входа на Приморско и улица в сeло Веселие

Община Приморско продължава дейностите си по обновление на района чрез финансиране по програми на ЕС. Нови два договора осигуряват средства за реконструиране на нови обекти в общината.

На 13 юни кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, подписа договори за финансиране на проекти по мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони" от Програма за развитие на селските райони. Процедурата по кандидатстване  с проектите започва през 2018 г. и към днешна дата одобрените средства вече са факт.

Проектите включват ремонт и реконструкция на детска градина „Русалка" в град Приморско,  реконструкция на четириклонното кръстовище на входа на Приморско в кръгово и ремонт на улица в с. Веселие.  Общата стойност на одобреното финансиране е 2 милиона лева.

Престои Община Приморско да изготви тръжна документация и след  съгласуването й с „Държавен фонд Земеделие" да стартира процедура по  избор на изпълнители. Конкретните ремонтни дейности ще започнат след приключване на летния сезон и вдигане на забраната за строителство.

Коментари

Още от последните новини