Регатата "Кор Кароли" стартира в Бургас

С отлично настроение и много емоции започна международната ветроходна регата „Кор Кароли". Днес бе даден стартът на първата официална гонка на ветроходната регата "Кор Кароли". Общо 47 лодки участват в надпреварата, която стартира в Бургас. На борда на ветрохода "Калиакра" имаше много гости, журналисти и общественици от града, които станаха съпричастни по време на даването на стартовия сигнал. С разрешението на Пристанище Бургас един от влекачите направи страхотна демонстрация-поздрав за всички присъстващи гости, след като с водните оръдия бе направена истинска водна фиеста. Много граждани и гости на Бургас се събраха в зоната на пристанището за да наблюдават отплаването на лодките, а след това станаха свидетели и на старта на първата гонка. Условията са отлични за провеждане на състезание, отличен бриз и спокойно море, заявиха от щаба на регатата. Финалът на първата гонка е тази вечер в Св. Влас.

На 12.08 се проведе Про Ам гонката, а кметът на Бургас Димитър Николов, заедно със заместника си Красимир Стойчев и изп. директор на Пристанище Бургас Диян Димов връчиха наградите на призьорите.  Кметът Николов приветства участниците и каза, че е изключително горд от факта, че регата Кор Кароли е на бургаска територия. Задоволство от домакинството сподели и г-н Димов, а кап. Тома Томов-главен организатор и председател на фондация „Кор Кароли" също поздрави участниците, благодари на домакините за гостоприемството и каза, че предоставените отлични условия са предпоставка и през следващите години да са мисли за подобно домакинство от страна на Бургас. Сред гостите бе и Веселина Деведжиева-началник отдел „Спорт" към Община Бургас.  Церемонията се състоя на Пристанище Бургас в присъствието на всички участници в регатата, както и на много гости и почитатели на ветроходния спорт. Победителите от тази по-специална първа гонка са - на първо място яхта Еlina с шкипер Димитър Шуликов. Втори е екипажът на Kalina с шкипер Божидар Каракашев, а на трето място се класира яхта Finoor S с шкипер Стефан Николов.

Призьорите получиха купи и награди от Петър Петков-представител на „Булвария"-Опел Варна. Пъстротата на тържеството придаде участието на три състезателни двойки по спортни танци от СК „Бургас`75", които са в топ-10 на този спорт в света. След това всички участници се преместиха в сградата на бургаското пристанище, където се състоя коктейлът. През цялото време на специално изграден екран бяха показвани много снимки и видео от първия състезателен ден. Днес стартът е в 11.00 ч. от Бургас към о-в Св. Анастасия и след това към Свети Влас. Това е първият същински етап на 17-та международна регата „Кор Кароли", в която тази година участват 4 украински яхти.

Всеки, който иска да наблюдава на живо развитието на гонките, може да го направи на сайта на регатата www.corcaroli.bg .

Сподели новината:

Коментари