Реформаторите издигат Трайчо Трайков в битката за "Дондуков" 2

Реформаторите издигат Трайчо Трайков в битката за

Реформаторския блок излъчи своя кандидат за президент. В битката за „Дондуков” 2 ще влезе бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.Кандидатът за вицепрезидент на реформаторите е ген. Съби Събев, съобщават от Нова телевизия. 

След продължителен кръг от преговори партньорите решиха да предложат кандидатурите на Изпълнителния си съвет, който трябва да утвърди.

Трайков завършва средното си образование в Първа английска езикова гимназия, София през 1989 г., а висшето – в УНСС със специалност „Международни икономически отношения“ през 1994 г. Впоследствие специализира финансов анализ и мениджмънт в Австрия и Германия.

Започва кариерата си в един от първите специализирани консултантски компании с фокус на Източна Европа, а впоследствие се присъединява към голяма европейска консултантска фирма. Там той се присъединява към екипа на своите клиенти EVN Group. Работи там в периода 2005 -2009 г. по мениджърски и проектни задачи, консултира и Electrica SA (румънският електроразпределителен холдинг) по приватизацията на Electrica Oltenia и Electrica Moldova.

Прокурист е на „ЕВН България Топлофикация“ и на „ЕВН България Електроразпределение“.

През 2009 г. е избран за министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко Борисов.

Коментари

Още от последните новини