Разследване: Вижте как се вкарва дрога в Бургаския затвор

Разследване: Вижте как се вкарва дрога в Бургаския затвор - E-Burgas.com

Екип на bTV разкрива схемите за трафик на наркотици, която стига до най-високо ниво 

Журналистическо разследване показва схемите за трафик на наркотици в Бургаския затвор. Екип на bTV прекарва 2 седмици в разпит на затворници и надзиратли, които правят сканални разкрития. От разговорите с тях става ясно, че метамфетаминът е най-разпространеният наркотик в затвора, но там може да бъде вкарано почти всичко - включително анаболи, стероиди, хормони на растежа и други стимуланти. 

Иван Радев - Монката, излежава 6-годишна присъда в бургаския затвор за отвличане на наркодилър. Повече от 3-години е разпространявал наркотика зад решетките.

"Мислите, че затвора е място, където не можеш да вкараш нищо. Не само, че може, но това е практика. Доходоносна практика. Има един мит, че затвора, където някой може да бъде превъзпитан. Мерките за превъзпитателните действия в затвора в Бургас не важат. Тук важи следната практика - добър си към някого, вършиш услуги и получаваш дивиденти. Не си ли удобен, търпиш негатив. Дайте ми две минути да се кача до горе и ще ви донеса метамфетамин. Има трафиканти, които вкарват дрога и стоят на най-високо ниво. Без тяхно позволение нищо в затвора не може да бъде вкарано. На ниво началник естествено. Аз съм печелил около 1500 лв. седмично, когато съм продавал активно в затвора. От тях като дадеш 200-300 лв. на съответния офицер, който ти вкарва нещата "  разказва Монката пред камерата

Радев твърди, че за да вкарва наркотици в затвора се е отчитал на сегашния заместник директор на затвора Методи Владимиров, тогава оперативен работник. Според сегашния директор Димитър Мангъров тези твърдения трябва да бъдат доказани в съда. 

Пред камерата застава и Симеон Стоянчев, известен като Малката Рижа, който също е взимал наркотици в затвора. 

"Звъня си на някой приятел да дойде през оградата да ми ги метне, докато се разхождам в двора. пада ми в краката и си го взимам." разказва Малката Рижа. 

Цялото разследване може да гледате в сайта на bTV. 

 

Коментари

Още от последните новини