Разширяват пристана на остров Света Анастасия

Разширяват пристана на остров Света Анастасия  - E-Burgas.com

Идеята е там да акостират повече лодки без зависимост от вятъра и вълнението на морето 

Община Бургас има инвестиционна инициатива да изгради нови пристанищни съоръжения около острова с цел разширяване на пристана, защита на брега от морските вълни и създаване на убежище за малки плавателни съдовет. Предложението е входирано като извънредна докладна записка и ще бъде разгледано на заседанието на Общински съвет - Бургас утре. 

"Остров „Света Анастасия“ се наложи като туристическа атракция не само за региона, но и в национален план и се посещава целогодишно от десетки хиляди туристи. Утвърждаването на острова като привлекателна туристическа атракция изисква осигуряване на възможност за посещения на повече туристи в по-дълъг период през годината – не само през лятото, но и в преходните сезони, без зависимост от вятъра и вълнението на морето. Това  наложи и необходимостта да се предприемат допълнителни мерки по разширяване и защита на пристана." пише в мотивите на докладната записка. 

Специализираният ПУП - ПП е изготвен въз основа на проведени предварителни обследвания и проучвания, съгласно изготвено служебно техническо задание за проектиране  и извършване на строителство в акваторията, в съответствие с изискванията на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България. ПУП е съгласуван с Министъра на културата, Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, РИОСВ-Бургас съгласно указания на Зам.-министъра на околната среда и водите, “Геозащита“-ЕООД-Варна, Министерство на отбраната и СГКК-Бургас. 

Коментари

Още от последните новини