Разпределят седем нови автобуса по линиите Б1, Б2, № 3 и № 6

Разпределят седем нови автобуса по линиите Б1, Б2, № 3 и № 6 - E-Burgas.com

Новите 7 съчленни автобуса вече са в Бургас и са на стойност близо 4 млн. лева. Това съобщи за Радио „Фокус” – Бургас инж. Петко Драгнев, управител на Общинско предприятие „Бургасбус”. По думите му предстои да се направи окабеляване и монтаж на бордовите устройства на автобусите, които включват валидатори, GPS система, камери, информационните табла и система за приоритет на светофарите, за да могат да отговарят на условията за ползване по линиите на градския транспорт.

Той уточни, че новите автобуси са с дизелови двигатели и отговарят на екологичния стандарт EURO 6, което означава, че изгорелите газове, които те изпускат, са сведени до минимум. „Оборудването е абсолютно същото, както и при останалите автобуси, които бяха доставени и пуснати в експлоатация през 2013 година. Подписали сме договор в фирмата изпълнител, която ще работи и по оборудването на тролеите и на новопристигналите автобуси, както и на маршрутките, и тепърва се очаква да започне монтажът“, поясни инж. Драгнев. Той подчерта, че всички довършителни работи са в срок. „Не се знае кога ще бъдат пуснати в експлоатация, докато не приключи монтажът.

Маршрутите, по които ще минават новите автобуси, не са определени, защото всеки ден се прави наряд за следващия ден, но принципно се разпределят по маршрутите на линии Б1, Б2, № 3 и № 6“, каза още инж. Петко Драгнев.

Той добави, че седемте автобуса разполагат с 40 седящи места, а максималният брой пътници, който ще събират, е 130.

Коментари

Още от последните новини