Разходка из зловещите коридори на Немската болница (снимки и видео)

Всеки ден стотици бургазлии минават покрай изоставената сграда на бившата немска болница, но малцина са тези, които са я виждали отвътре. 

Сградата се намира на ъгъла улица „Кирил и Методий“ и от дълги години е свърталище на наркомани и бездомници. Много от стаите на бившата болница са обсипани с боклуци, а в други има дрехи, обувки и дюшеци, което подсказва, че изоставената сграда дава дългосрочен подслон на клошари, които са я припознали като свой дом. По коридорите могат да се намерят и спринцовки, но не е ясно дали те са от оставени там от наркозависими младежи или са част от историята на болницата. 

Многобройнитe набези на роми пък са оставили стаите и коридорите без едно парче метал. Дори асансьорът е разглобен и изнесен, а за него напомня необозопасената асансьорна шахта, която дори няма врати. Като към всичко това се добави растителността, която вече се промъква в стаите през избитите стени и прозорци, картинката в бившата немска болница става доста зловеща. 

Очаква се в най-скоро време да започне реконструкцията на старата сграда, която ще се превърне в модерна библиотека. Стойността на проекта  4 млн. лв.  Идеята е в сградата да се събере разпръснатия в момента фонд на градската библиотека, в останалата площ ще има музей на съвременното изкуство.

Галерия
Коментари

Още от последните новини