Разбити горски пътища затрудняват туристите в Странджа

Разбити горски пътища затрудняват туристите в Странджа - E-Burgas.com

Разбити горски пътища ограничават достъпа на туристи до забележителности в Странджа. Трасета, които до скоро са били в добро състояние, сега се оказват пречка за посетителите на най-голямия природен парк в страната.

"Причината на много места пътищата да са в плачевно състояние е в това, че по тях често се движат високо проходими автомобили. Които ги повреждат. А после никой не се грижи за възстановяването им ", коментират местните хора. 

Такъв е случаят с учатъка, който води от асфалта, през гората до живописната местност "Голямото градище" над Малко Търново. Там се намира красива пещера. Легендите  разказват, че в нея е гробницата на египетската богиня-котка Бастет. Преданията, свързани с тази история разпалват фантазията на хората. И много туристи искат да видят мястото. За да се стигне до там в момента пеша обаче, трябва да се премине през няколко огромни локви. Което е неприятно и дори е опасно за ентусиастите.

Алтернативният вариант за посещение е с джип.

"Има места, които са лесно достъпни. Ако пътя до тях се поддържа и не се съсипва от тежки машини непрестанно", коментират местните туристически водачи. И изразяват увереност, че повече хора ще изберат природосъобразният и безспорно по-интересен начин за посещение на такива обекти.

Автор Татяна БАЙКУШЕВА

Коментари