Разбиха престъпна група за трафик на мигранти и експлоатация на жени

Разбиха престъпна група за трафик на мигранти и експлоатация на жени - E-Burgas.com

Специализираната прокуратура и ГДБОП са разбили организирана престъпна група за трафик на мигранти и експлоатация на жени. Това съобщи на извънреден брифинг в Съдебната палата зам.-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от БНТ.

Организираната престъпна група се е заминавала с трафик на мигранти и с експлоатация на жени. Транспортирала е мигранти през вътрешността на страната до Видин, откъдето с бързи и дори луксозни моторни лодки за броени минути ги прехвърляла на румънския бряг на река Дунав, където ги поемали местните каналджии.

"Вчерашният ден в един от тунелите на Витиня е задържан лек автомобил, в който има 9 мигранти, 3 от които са деца, 3 жени, 3 са възрастни мъже. 7 от тях са с иракски произход, двама са иранци. На остров на река Дунав е задържана част от групата, която е имала производствен банкет. За задържането ѝ са използвани катери на Гранична полиция. Така че празникът някак си е приключил тъжно." заяви Иван Гешев.

Прокуратурата има достатъчно данни, че именно тази група е поръчала неуспешният палеж на граничното полицейско урпавление във Видин преди няколко месеца, след който бяха задържани двама от евентуалните извършителите.

Собственикът на фирмата, която е разследвана за хакерската атака на НАП днес се очаква да пристигне в България с полет от Истанбул. Гешев обаче не коментира, дали той ще бъде задържан, когато кацне в страната. По негови думи това е работа и решение на наблюдаващия прокурор.

Коментари

Още от последните новини