Разбиха бургаска наркобанда, членовете й - последователи на свирепата MS-13

Разбиха бургаска наркобанда, членовете й - последователи на свирепата MS-13  - E-Burgas.com

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на 7 човека за участие в организирана престъпна група, произвеждаща и разпространяваща наркотици на територията на град Бургас и околностите. При задържането им е разкрита и високотехнологична, авотматизирана лаборатория за производство на марихуана. Това обяви заместникът на главния прокурор Борислав Сарафов на брифинг в столицата, предава "Труд".

Задържаните са Теодор Бангеев, Георги Карчев, Илко Паскалев, Димитър Киров, Георги Иванов, Радослав Пехливанов и Филип Чорио. „Това са млади момчета – 93-ти, 96-ти, 98-ти набор. Всичките са от средите на трениращите фитнес и ММА“, допълни Сарафов.

„В голяма част от задържаните лица са намерени и иззети наркотични вещества, а в дома на Филип Чорио е намерена цяла оранжерия“, посочи Сарафов. По думите му групата се е самоснабдявала, сама е произвеждала наркотичните вещества, с които после е снабдявала Бургас и курортите около града.

„На Филип Чорио е повдигнато обвинение и за това, че в дома си в град Бургас е засял и отглеждал растения от рода на конопа. 60 броя растения общо нето тегло около 10 кг на листната маса“, коментира той.

Според него случаят е изключително интересен, защото оранжерията е намерена в жилищен блок, но изключително високо професионално подготвена. „В един от участниците намерихме схемата, по която той е организирал и направил своята лаборатория“, каза Сарафов.

Коментари

Още от последните новини