Радост Бошнакова е новият Административен ръководител на Районна прокуратура - Несебър

Радост Бошнакова е новият Административен ръководител на Районна прокуратура - Несебър - E-Burgas.com

Прокурор Радост Бошнакова е новият Административен ръководител на Районна прокуратура –Несебър. Бошнакова бе избрана днес (07.04.2016г.) на заседание на ВСС. В полза на нейната кандидатура гласувахa 24 от членовете, като нямаше нито един против или въздържал се.

        Радост Бошнакова е родена на 06.04.1973г., родена е в гр.Сливен, а юридическото си образование завършва през 2000г. в Техническия университет Юридически факултет в гр.Варна.

       В съдебната система постъпва през 2007г. като младши прокурор в Районна прокуратура-Бургас. От 2010г. е прокурор в Районна прокуратура – Бургас, като и до сега заема тази длъжност.

         Общата щатна  численост на магистратите в Районна прокуратура –Несебър е 8 прокурори. Там обаче работят само двама магистрати, като за обезпечаване на кадровия дефицит се налага командироване на прокурори от Районна прокуратура –Бургас. Това води до намаляване на ефективността  и влошаване на отчетността в безспорно най-натоварения орган на съдебната власт в цялата страна. Остарелият сграден фонд и лошите условия на труд също прави Районна прокуратура-Несебър нежелано място за работа от страна на магистратите.

         В своята концепция за заемане на длъжността Бошнакова е поставила като основна цел решаването на проблема със сградата, в която се помещава Районна прокуратура в Несебър. Според новия административен ръководител налице е необходимост от анализ и оптимизация на структурата на Прокуратурата в Несебър, както и на натовареността на прокурорите в нея. В тази насока ще бъде изискана методическа помощ от Окръжната и Апелативната прокуратура в Бургас. Ще бъде търсено и повишаване на квалификацията на прокурорите, която да бъде постигната, чрез осъществяване на различни семинари. Бошнакова залага на екипния принцип в работата си, на работата за подобряване на сочността и качеството на разследването, както и на предприемането на мерки за ограничаване на оправдателните присъди и върнатите дела. Бошнакова залага и на ясен диалог с медиите, който да доведе до по-засилено гражданско участие и информираност за работата и отчетността на Районна прокуратура.

Коментари

Още от последните новини