Работата по тол системата ще започне през 2018 г.

Работата по тол системата ще започне през 2018 г. - E-Burgas.com

При всички сценарии работата по тол системата може да започне през 2018 година, обяви регионалният министър Николай Нанков. По думите му регионалното министерство чака решение на Комисията за защита на конкуренцията, която разглежда жалбите срещу последния конкурс за избор на изпълнител, обявен от МРРБ. Междувременно стана ясно, че Агенция "Пътна инфраструктура" обмисля да съди фирмите, които всеки път обжалват конкурсите за тол системата.

От трите жалби, които са заведени срещу последната процедура за тол системата, една вече е отхвърлена. Чака се Комисията да реши за другите две.

"Впоследствие има 3-дневен срок за обжалване пред ВАС, впоследствие продължаваме с процедурата - назначаване на оценителна комисия, която ще оцени съответно подадените оферти. Вече напреднахме в процедурен аспект, досега не разглеждахме оферти, до момента имаме 6 подадени оферти и след произнасяне в полза на АПИ като възложител от КЗК, ако има жалби, ще изчакаме решението на ВАС", коментира Николай Нанков, министър на регионалното развитие.

Очаква се изпълнителят да бъде избран в периода между септември и ноември 2017 г., а той да започне работа в края на тази или началото на следващата година.

"Работата на комисията може да бъде максимално до срока на валидност на подадените оферти, 180 дни е заложена работа на комисията, ще се съкрати значително, не повече от месец. В края на 2017-а да започне внедряването, 7 месеца е внедряването по обявени условия. 12 месеца е срокът за коригиране, ако бъдат забелязани дефекти", каза още Нанков.

Коментари

Още от последните новини