Работа в Бургас: Сбогом, бармани! Здравейте, учители!

Работа в Бургас: Сбогом, бармани! Здравейте, учители!  - E-Burgas.com

Училища и детски в цялата област търсят персонал за първия учебен ден 

Приключването на активния туристически сезон по морето все по-сериозно се отразява на пазара на труда в Бургас и областта. Това става ясно от обявените работни места, обявени в Дирекция "Бюро по труда" Бургас към 24 август тази година.

От списъка става ясно, че най-търсената професия е на учители и възпитатели в училища и детски градини в цялата област. Става въпрос най-вече за начални учители от първи до четвърти клас, както и възпитатели в детски градини, но има места и за учители по испански, физическа подготовка, компютри, готварство, химия, български език, математика, физика, биология и други. Всичко това показва, че много от учебните заведения продължават с лошата практика да освобождават персонал в края на учебната година и да го наемат пак дни преди 15 септември. 

Като цяло обаче тенденциите се запазват тенденциите за намаляване на безработицата през последните години. Така например заради силния летен сезон месец август тази година отчита спад на безработицата с 21% спрямо миналата година. Само за последния месец пък чрез бюрото по труда в Бургас 139 души са си намерили работа. От институцията уточняват, че все пак става въпрос предимно за сезонна заетост, но се надяват заради силният сезон тази година кадрите да се задържат на работа и през месец септември. 

Коментари

Още от последните новини