Пушим все по-малко контрабандни цигари

Пушим все по-малко контрабандни цигари - E-Burgas.com

С повече от 5% е намаляло потреблението на контрабандни цигари за година. Едва 8,3% е делът на потребление на незаконни цигари към четвъртото тримесечие на 2015 г. Това е най-ниското ниво на нелегална търговия с тютюневите изделия за последните девет години.

Това сочат данните от работна среща на „Инициатива срещу незаконната търговия". Само за половин година потреблението на нелегални цигари е намаляло с 5,1 процента. Изследването в края на второто тримесечие на 2015 г. регистрира спад до 13,4%, а шест месеца по-късно този резултат е подобрен на 8,3%.

Резултати са следствие от проявената решителност и политическа воля на правителството, както и от засилените мерки за борба с незаконната търговия с цигари и са в синхрон с публичните данни за увеличени приходи от акцизи през 2015 г., сочи изследване.
Наблюденията и направените анализи на резултатите от проучването показват, че в България по-голямата част от незаконните цигари се предлагат от улични търговци на откритите пазари, чрез доставка в офиси, по домове и т. н., чрез добре организирана нелегална дистрибуция.

 

Коментари

Още от последните новини