Проучват транспортните навици на бургазлии

Проучват транспортните навици на бургазлии  - E-Burgas.com

В Бургас стартира проучване на транспортните навици на жителите му. От 22-ри до 30-ти юни анкетьори ще изследват предпочитанията и начините за пътуване, паркиране и използване на немоторизирани средства за придвижване в града.

Проучването е част от проект "Интегриран градски транспорт на град Бургас - подготовка за въвеждане на мерки за устойчив транспорт", финансиран от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), изпълняван от Община Бургас и консорциум "Устойчив Транспорт Бургас Би Ес Ти". Той е продължение на проекта за интегриран градски транспорт на Бургас.

За удобство на бургазлии, проучването има и онлайн вариант.

Целта на проекта е да намали зависимостта от използването на личен автомобил в полза на екологично чистите, немоторизирани средства за придвижване в градска среда. Приоритет е поставен върху организацията на паркирането, нормализиране на трафика в центъра на града и гъсто населените жилищни райони, развитие на пешеходното и велосипедното движение в града.

Изследването ще предостави ясна картина на състоянието на транспортната система в града през последните 5 години и ще помогне за подобряване на транспортния модел в Бургас.

Повече информация за проекта можете да откриете в официалната интернет страница на Община Бургас, както и на интернет страницата на проект "Интегриран градски транспорт на Бургас":

Коментари

Още от последните новини