Простреляната в новогодишния атентат българка ще бъде транспортирана в Норвегия

Ранената в Турция българка Нурай Алиосман ще бъде транспортирана в Норвегия днес, където ще продължи лечението си.

Алиосман беше ранена в новогодишната нощ при стрелбата в клуб „Рейна". "24 часа" съобщи, че жената ще продължи лечението си в Норвегия. С голяма вероятност се очаква днес Нурай Алиосман, която бе ранена в терористичното нападение в нощния клуб Рейна в Истанбул в новогодишната нощ, да бъде транспортирана в Норвегия, където живее и работи.

Специален екип от Норвегия е пристигнал в болницата "Д-р Сади Конур" в Бакъркьой, Истанбул, където Нурай бе оперирана веднага след раняването и се лекува. След консултация с лекуващия я екип от турски лекари във връзка със състоянието й е решено болната да бъде транспортирана в Осло, където ще продължи лечението й. Нурай ще бъде транспортирана със санитарен норвежки чартърен самолет, на който ще бъде пренесена с носилка, придружавана от лекари.

Ако лошото време, което от завчера насам причини отлагане на много самолетни полети от истанбулското летище, не попречи, се планира самолетът с ранената Нурай да излети за Осло следобед от Истанбул, съобщиха източници от турската болница. Разноските по транспорта до Осло и лечението там се поемат от норвежката държава.

Сподели новината:

Коментари