Променете живота си с тези 15 съвета за успех от Доналд Тръмп

Променете живота си с тези 15 съвета за успех от Доналд Тръмп - E-Burgas.com

photo_verybig_812505

Доналд Тръмп, една от най-влиятелните личности в света, е известен бизнес магнат, инвеститор, автор и телевизионна личност. Той е президент и главен изпълнителен директор на "Тръмп Организейшън", ръководи и комплекси с казина и хотели в целия свят. Неговият екстравагантен лайфстайл и маниер са го утвърдили като знаменитост - статут, засилващ се от успеха на неговото реалити шоу "Стажантът".

Естествено, пътят, който е извървял, не е бил лесен. Но това, което го е направило толкова богат и успешен, е начинът му на мислене. Ето някои от най-известните му цитати, които ще ни помогнат да не забравяме, че и ние можем да сбъднем мечтите си.

1. Парите никога не са били мотивация за мен, само средство за отбелязване на точки. Да играеш играта е истинското удоволствие – когато приемете печеленето на пари като игра, ще започнете да излизате от зоната на комфорта си с цел да постигате по-високи резултати и ще постигнете велики неща.

2. Когато някой те предизвика, отбранявай се. Бъди брутален. Бори се – не позволявайте на никого да ви тъпче, отстоявайте себе си и предизвиквайте себе си всеки ден.

3. Обичам да мисля грандиозно. Ако ще мислите за нещо, то задължително трябва да е нещо грандиозно – в момента, в който започнете да мислите големи неща за себе си, стандартите ви ще започнат да се повишават.

4. Понякога загубата на една битка води до начин за спечелването на войната - винаги има начин за постигане на желанията, за който дори не сте се сещали. Един провал ви приближава все по-близо до този начин.

5. Важна част от това да си победител е да знаеш кога е време да спреш. Понякога е по-добре да се откажеш и да продължиш с нещо по-продуктивно. Прекалено много от всичко никога не е хубаво. Трябва да се научите да различавате нещата, които ви носят прогрес, от останалите.

6. Ако искате да балансирате работата и удоволствието – спрете. Постарайте се да направите работата си – удоволствие.

7. Опитвам се да се поуча от миналото, но правя планове за бъдещето си, фокусирайки се върху настоящето. Не се притеснявайте за нещото, което ще правите след 20 години. Притеснявайте се за това, което ще правите сега.

8. Без страст няма енергия. Без енергия, няма нищо – минаваме собствените си граници само когато имаме толкова страст, че да се повиши енергията ни и да вървим напред.

9. Опитът ме научи на няколко неща. Първо – винаги слушай интуицията си, независимо колко добре изглежда нещо на хартия. Второ - винаги се осланяй на това, което знаеш. Трето – понякога най-добрите инвестиции са тези, които не правим. Бъди себе си, но се научи да приемаш шансовете, които съдбата ти предоставя. Трябва да напуснеш зоната на комфорта, ако искаш да успееш.

10. Това, което дели победителите от губещите, е реакцията им при всеки обрат на съдбата. Бъдете адаптивни и гъвкави, сдобийте се с умението да се приспособявате към всяка ситуация и ще бъдете на върха.

11. Вложете всичко, което имате, в това, което правите. Бъдете фокусирани. – как ще победите този, който работи по 12 часа, ако работите 6?

12. Ако нещо се случи, вие сте отговорни. Ако не се случи – отново вие сте отговорни. Вие и само вие сте отговорни както за успехите, така и за провалите си.

13. Вложете всичките си умения и талант, но преди всичко бъдете упорити. Никога не се отказвайте.

14. Винаги се опитвайте да се учите от грешките на другите. Много по-евтино е. Вместо да се смеете на чуждите неуспехи, опитайте се да се учите от тях. Защото никога не се знае кога ще попаднете в същата ситуация.

15. Бъдете готови за проблемите. Те ще идват… всеки ден. Бъдете отворени за нови идеи. Така се раждат иновациите. Когато животът ви удари с тухла, заострете я и му я върнете обратно.

Източник: dama.bg

Коментари

Още от последните новини