Прокурорът по казуса с удавената Валя проговори: Нямаше бели дробове, чакам важна експертиза дали е убита

Прокурорът по казуса с удавената Валя проговори: Нямаше бели дробове, чакам важна експертиза дали е убита - E-Burgas.com

Валя прокурор

"Назначена е една много специфична експертиза за смъртта на Валя, която не може да бъде изготвена в Бургас. До дни ще имам резултатите от нея. Вярно е, че ако тя не докаже, че момичето е убито, смятаме да приключим разследването". Така прокурор Димо Маджаров потвърди новината на Агенция  ПИК, че разследването на медицинската сестра е пред приключване .

 "Тялото, което намерихме беше в абсолютно разложено! Нямаше каквито и да е точни доказателства, които да ни насочат за причините за смъртта на Валя. Експертизата се казва "Диатомейд", която може да се направи само във Варна. Тя ще каже дали причината е удавяне или има убийство. Нямаше бели дробове, заради това никой не можеше да твърди, че младата жена е удавена", каза пред медията ни прокурор Маджаров.На въпрос дали приятелят на Валя - Валентин е пречил на разследването, разпитвайки сам таксиметровият шофьор, обвинителят отговори: "По никакъв начин не е попречил на разследването, нямаме и данни да е осуетил нещо. Няма защо да го обвиняваме, това че се интересува от разследването е различно и аз като човек го разбирам, защото е претърпял емоционална болка. Не е направил нещо конкретно, с което да е пречил на разследването. Няма за какво да бъде упрекван", завърши Димо Маджаров.

Тялото бе открито на 19 май в силна фаза на разложение след сигнал от гражданин, че в района на вълнолома от страната на морската гара, във водата край тетраподите е забелязал човешки труп.

Беше извършено разпознаване от близки на Валя по снимки на дрехите, с които е била облечена и тогава бе потвърдено, че тялото е нейно.

 Валя Иванова изчезна на 15 април тази година. На същата дата за последно е била забелязана в района на Морската градина в Бургас около 23,30 ч.

 Смъртта й потресе цяла България и месеци продължава да предизвиква коментари.

Източник: Агенция ПИК

Коментари

Още от последните новини