Приморско посрещна Първа пролет

Приморско посрещна Първа пролет - E-Burgas.com

Община Приморско посрещна Първа пролет с редица културни  събития, в които се включиха малки и големи. Викторина, рецитали, песни, концерт, изложба и пикник сред природата бяха част от програмата за цветния месец в морската община.

Отбелязването на празника започна на 21 март с богата концертна програма „Да посрещнем заедно пролетта със стари градски песни“ на жените от ПК „Морска звезда“. Изпълнителките от третата възраст доставиха радост на жителите на Приморско, а в замяна получиха искрени овации. 

Гост на красивия празник бе зам.-кметът Захарина Неделчева, която с интерес проследи концертната програма. Талантливите певици бяха възнаградени от община Приморско с кошница, пълна със сладкиши.

Днес, 22 март, децата от ОДЗ „Русалка“  посрещнаха пролетта с викторина на тема „Познавам правилата на движението“. Най-малките жители на морския град показаха знания за безопасността по пътищата, като активно отговаряха на тематични въпроси. Със стихове, песни и гатанки децата показаха, че правилата могат да се усвояват и с игра. 

На викторината присъстваха и служители на РУП – Приморско, които помогнаха на децата да усвоят правилата на движение. Те им разясниха как се пресича през пешеходна пътека, какво означават светлините на светофарите, каква е ролята на регулировчика и други важни въпроси за безопасност на пътя. 
В края на образователната викторина служителите на РУП – Приморско наградиха всяко дете с грамота за познаване правилата за безопасно движение по пътищата и голяма торта, илюстрирана с полицейска кола.
Зам-кметът Захарина Неделчева, която също стана свидетел на образователния урок, поздрави децата и ги възнагради с вкусен шоколад.

Празникът отбелязаха и учениците от СОУ „Н. Вапцаров“, които подредиха изложба в класните си стаи на тема „Първа пролет“. 

Жителите на съставните села на морската община пък посрещнаха  пролетта с пикник сред природата.

Коментари

Още от последните новини