Мисис Бургас 2019 - гласувай тук!

Приморско отбеляза Деня на българския спорт с масов крос

Спортният празник донесе награда и на бронзовата медалистка от Европейското първенство по карате Сияна Стратиева

С много емоции и настроение малки и големи отбелязаха 17 май - Ден на българския спорт в Приморско. Стотици любители на спорта се събраха пред сградата на Общината, за да се включат в масовия крос.

Жители и гости на морския град всяка година очакват с нетърпение националния празник на спорта.  Доказала се през годините като община, в която спортът е обект на специално внимание, и тази година Приморско не изневери на традицията и създаде подходяща атмосфера, привличайки повече участници в масовото състезание. Площадът, огласен от музика, повдигаща адреналина на спортистите, в допълнение с разноцветните тениски, който общината безплатно раздаваше на участниците, създаваха неповторима атмосфера на спортния празник.

Стартът на кроса бе даден пред сградата на общината, а участниците в него пробягаха около 2000 м. по предварително определен маршрут. Най-бърз и издръжлив се оказа Станимир Копчелиев, който пръв пресече финалната линия. След него се нареди Константин Мехмедов, а трети остана Илия Манолчев.

Първенците в масовия крос бяха наградени с купи от кмета д-р Димитър Германов и председателя на общински съвет Златина Тюлиева, а всички успешно финиширали получиха грамоти. Поздравителни адреси бяха подготвени и за всички спортни клубове на територията на морската община.

Денят на българският спорт бе специален и за каратистката Сияна Стратиева. Талантливата спортистка получи поздравления и плакет за успеха, който донесе на Приморско – трето място на Европейското първенство в Полша. Следващото предизвикателство пред Сияна е Световното първенство през юни в Тайланд.

Награди за високи спортни постижения получиха още каратистите Петко Желев, Петър Бараков, Мира Копчелиева, Станимир Киров, Александър Вълчев, както и техните треньори сенсей Христо Терзиев, сенпай Лъчезар Димитров и сенпай Николай Попов. С плакет бе награден и председателят на СК „Аригато“ Мариан Кертев.

Денят на българския спорт постави началото на десетдневната празнична програма, посветена на празника на Приморско – 24 май.

Сподели новината:

Коментари