Примамват участници за маратона до острова със сериозни награди

Примамват участници за маратона до острова със сериозни награди - E-Burgas.com

Тази година традиционният плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста на бургаския плаж ще се проведе на 10 август. Разстоянието по права линия между старта и финала е 6400 метра. Всяка година го изминават в състезателен режим десетки смелчаци, от ученици до над 60-годишни любители на плуването. И тази година Общината е осигурила сериозен награден фонд. Запознайте се предварително с условията за участие и начина за записване в състезанието.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

В маратона могат да участват всички жители и гости на град Бургас, навършили 12-годишна възраст, записали се в определения срок и преминали предварителен медицински преглед, който ще се извърши на 10.08.2018 г.(в деня на провеждането) от 07:30 ч. до Морска гара. Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. За тези, които са под 18-годишна възраст задължително се изисква съгласието и подпис на единия от родителите.

ВРЕМЕ И МЯСТО ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА МАРАТОНА

Състезанието ще се проведе на 10.08.2018 г., стартът ще бъде даден от остров Света Анастасия в 09:30 ч. Всички желаещи да участват трябва да се явят в същия ден в 07:30 ч. на Морска гара за регистрация, инструктаж и транспортиране до острова. Регистрацията ще приключи в 08:30 ч. на 10.08.2018 г. Необходимо е участниците да си носят подходящи чанти, сакове, торби за прибиране на личните им вещи.

УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ

- Участието е индивидуално и се допускат лица, навършили 12-годишна възраст.

- Разстоянието може да бъде преплувано в свободно избран стил. Не се разрешава използването на помощни средства, като плавници, лопатки за ръце, дъски и външна помощ.

- Стартът ще бъде даден от о-в Света Анастасия в 09:30 ч. Участниците трябва да се наредят в една линия във водата, еднакво отдалечени от брега. Предварително те ще бъдат извозени с корабче до острова. Финалът на Маратона ще бъде на плочата на Моста.

- Състезателите плуват самостоятелно към финала. При отклонение от маршрута съдиите от лодките  ще коригират участниците.

- Времето за финиширане е фиксирано и е 1 час след финиширането на първенеца, в противен случай изоставащите биват прибирани от спасителните лодки и катери. Участник, който по време на преплуването се нуждае от медицинска или друга помощ, или желае да прекрати участието си, трябва да подаде сигнал с многократно движение на изпъната ръка от ляво на дясно.

- Организаторите си запазват правото да не допускат до участие състезатели по усмотрение на организационния комитет.

- С оглед безопасността на състезателите, по време на маратона ще бъде осигурен реанимационен екип на вода, който ще придружава участниците по целия маршрут.

- Организаторите си запазват правото да внасят промени в началния час на маратона, с оглед безопасността на участниците.

КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ

- Класирането е до 6-то място отделно Мъже и Жени.

- Класиралите се в двете категории ще получат следните парични награди:

1 място - 600 лв., 2 място - 300 лв., 3 място - 200 лв., 4 място - 150 лв., 5 място - 100 лв., 6 място - 50 лв.

- Предметни награди

- Всеки участник, преплувал разстоянието в отвореното време за финал, ще получи грамота.

ДОКУМЕНТИ ЗА ПРАВОУЧАСТИЕ

- Всеки участник трябва да представи личната си карта.

- Декларация по образец.

- Свидетелство за медицински преглед или да му се извърши такъв в деня на мероприятието.

ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ СЕ ПОДАВАТ ДО 8 АВГУСТ ВКЛЮЧИТЕЛНО НА ИМЕЙЛ [email protected] ИЛИ НА ТЕЛЕФОНИ: 0899 965 554/ 0888239720.

При лоши атмосферни условия Община Бургас си запазва правото да отменени старта на маратона, с оглед безопасността на състезателите.

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ОРГАНИЗАЦИЯТА НА МАРАТОНА:

Илко Карагутов- Плувен клуб "Метропол"- 0899 965 554;

Хариета Гарибян - Плувен клуб "Метропол"- 0888239720;

Цветозар Манолов -  Отдел "Спорт" Община Бургас  0895 638 283;

Велизар Маджаров - Отдел "Спорт" Община Бургас  - 0887 712 326.

Коментари

Още от последните новини