Президентът Румен Радев: Парламентът да реши дали ще сме подвластни на чуждо влияние

Президентът Румен Радев: Парламентът да реши дали ще сме подвластни на чуждо влияние - E-Burgas.com
снимка: Reuters

Очакваме сериозни резултати от този парламент. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев на влизане в сградата на Народното събрание, предаде aгенция „Фокус“ .

„Тук съм, за да засвидетелствам своето уважение към българския парламент. Чака ги изключително отговорна и натоварена дейност. Не мисля да се повтарям. И приоритетите не са се променили. Надявам се в следващите дни да бъдат регистрирани и обявени парламентарните групи. Надявам се в началото на май настоящият кабинет да бъде факт“, заяви Радев.

Попитан дали ще настоява ли новият парламент да разгледа въвеждането на уседналост и промени в изборното законодателство, той отговори, че този парламент трябва да реши каква държава ще бъде България по гарантирането на нашата национална сигурност.

„Дали ще бъдем държава, която ще бъде подвластна на чуждо влияние. Трябва да решим наистина, ще бъдем ли държава, която няма да допуска регистриране на етническа партия. Ще бъдем ли държава, която ще се грижи за своите религиозни общности, като не допуска тяхната капсулация. Ще бъдем, ли държава, която ще се грижи за своите вероизповедания, независимо от религията, или ще бъдем държава която допуска финансирането им да се извършва отвън“, коментира още Румен Радев.

Коментари

Още от последните новини