През май в Бургас: Редят емоционални кадри от кампанията "За да го кръстиш, трябва да се роди"

През май в Бургас: Редят емоционални кадри от кампанията

Под надслов „За да го кръстиш, трябва да се роди“, Движение за Национална кауза (ДНК) представя най-емоционалните кадри от изминалото Национално кръщене в градове-участници в събитието. Двуседмичните фотоизложби са част от второто издание на кампанията в подкрепа на раждаемостта "Направи го за България" и ще се проведат през целия месец май на централните локации в 7 български града – Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново и София. Подбраните фотографии в широкоформатен, пълноцветен печат представят най-красивите и емоционални моменти от кръщенето в съответния град. Премиерата на инициативата е в Пловдив на 2 май, а изложбата в София на 1 юни бележи нейния финал. На регионално ниво, събитията имат подкрепата на общините, а официалните откривания представляват и информационни дни „на отворени врати“, в които желаещите могат да научат за каузите и кампаниите на ДНК от представителите на организацията.

В Бургас изложбата ще гостува на 8 май 2018 г. (вторник) от 18:00 ч., Морската градина (пред Морско казино) в гр. Бургас.

Кампанията „Направи го за България" е подкрепена от Българската православна църква и се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит. Основни медийни партньори са bTV Медиа Груп, списание „9 Месеца" и в-к „24 Часа". Част от средствата, генерирани в кампанията, ДНК дарява на фондация „Искам бебе" в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми, а посланици на каузата са значими обществени личности като Владо Николов, Хилда Казасян и Мария Гроздева. През есента на 2017 година над 10 000 души участваха в мащабното Национално кръщене, когато в 1 ден, в 9 града бяха кръстени 1000 от регистрираните в първото издание на кампанията бебета.

Борбата на ДНК с демографската криза в България продължава и през 2018 г. Желаещите да подкрепят каузата и да участват във второто издание на „Направи го за България“, могат да регистрират бременност на napravigo.bg. – официалният сайт на инициативата.

Коментари

Още от последните новини