Пребитият проф. Станчев вече е на работа

Пребитият проф. Станчев вече е на работа - E-Burgas.com

Професор Стефан Станчев от столичната болница "Св.Анна", който беше пребит на 5 април, вече е на работа, съобщиха от болницата. Очаква се началникът на Клиниката по ортопедия и травматология към столичната болница да даде изявление за побоя срещу него, след като приключи разследването по случая.На 5 април, рано сутринта, докато разхождаше кучето си, проф. Станчев беше нападнат и пребит. Той беше в медикаментозна кома и загуби едното си око, въпреки усилията на хирурзите.
 
"Видях го миналата седмица, той е доста силен характер. Точно преди да се случи инцидентът с него, в болницата бе открито ново отделение - гръбначно. Затова, като го видях, го питах какво ще правим с това отделение, тъй като той е този, който го създаде. А това е едно уникално отделение за страната. Но професорът каза: Имам страхотни планове за него, не само че няма да го спра, но и продължавам да планувам как да го развия. Той живее с работата си", разказа колега на проф. Станчев.
 
Според експертите, които са се грижили за проф. Станчев, той ще се възстанови напълно здравословно с изключение на окото. Тъй като то е пострадало доста сериозно, у нас няма необходимата апаратура, с която да се извършат необходимите процедури и да се види дали то може да бъде възстановено. Затова пред колеги проф. Станчев е споделил, че има вероятност да отиде в чужбина, за да се види дали по-развитите технологии ще помогнат. Засега няма гаранция как ще се развият нещата с окото. Според лекуващия лекар на проф. Станчев дори и да не се възстанови зрението на това око, той все пак ще може да оперира. Завръщането му на работа обаче ще стане не по-рано от средата или края на май.
Източник: Блиц

Коментари

Още от последните новини