Пребит от цигани плува 30 километра в Огоста

Пребит от цигани плува 30 километра в Огоста - E-Burgas.com
  Плуване в река 44-годишен мъж, пребит и метнат в река Огоста от банда роми, е оцелял като по чудо. Петър Петров бил пребит и хвърлен в реката край село Кобиляк. Човекът не се предал, а плувал в пълноводната и много бърза вода. Така стигнал до Криводол, където потърсил помощ в полицията.Инцидентът, който напомня на филм, се е случил в нощта на 7 срещу 8 септември в бойчиновското село Кобиляк, съобщава "Конкурент".

Петър, който е родом от съседното село Громшин, изкарвал прехраната си в Кобиляк като кравар. В неделя вечерта той бил в местната кръчма. Там се сбил с няколко роми, с които имал стара вражда. Около 1 часа след полунощ се прибрал в краварника и си легнал. Два часа по-късно в стаичката му нахлул мъж, пребил го жестоко и го изнесъл навън. Там чакали още няколко човека с магарешка каруца. Те натоварили бития кравар в талигата, закарали го на брега на Огоста и го метнали в развилнялата се вода.

Час по-късно полицията научила за опита за убийство. Незабавно са организирани групи водолази, местни ловци и доброволци, които започнали да претърсват брега на реката.

„Всички търсехме труп. Не можехме и да предположим, че човекът е оцелял”, казаха от полицията в Монтана. До 8 септември по обяд, когато от полицейското управление в Криводол се обадили и съобщили, че човекът е при тях.

Петър веднага е прибран и закаран в болница. Докторите твърдят, че краварят е изключително здрав и трениран мъж и това го е спасило.

Полицията е установила, че Петър е пребит от 24-годишния Лилян Донков. Той е задържан. По случая се води следствие. /БЛИЦ
Коментари

Още от последните новини