Празнични изненади на Никулден в община Приморско

С богата програма през целия ден Приморско и Китен традиционно ще отбележат  празника на рибарите, моряците и банкерите – Никулден.

Начало на деня, посветен на Свети Николай Чудотворец ще даде тържествена Света литургия. Тя ще започне от 9.00 часа в църквата „Св. Св. Кирил и Методий", където отец Гавраил ще отслужи литургията в чест на покровителя на морето и за благоденствие на Приморско.

В 10.30 часа ще тръгне традиционното литийно шествие към пристанището, където в морето ще бъдат хвърлени венци в памет на загиналите моряци и рибари. С венци ще бъде  почетена  и  паметта  на загиналите рибари от морския град, като те ще бъдат положени на паметната плоча в морската градина.

От 11.30 часа пред сградата на Общината в Приморско ще се раздава безплатно осветена рибена чорба, печена риба и вино.

Празничната програма ще продължи от 17.30 часа в центъра на града, където малките гости на празника ще могат да гледат  невероятната приказка -мюзикъл "Коледно сияние". 

Коледния  вълшебник Скарабуш,  Дядо Коледа, Ледената кралица и клоуна Арлекино,  заедно с децата на Приморско,  ще запалят светлините на 10- метровата елха  и ще сътворят приказен предколеден спектакъл.  

Красива светлинна заря ще постави финалните щрихи на празненството за Никулден и ще даде старт на Коледните и Новогодишни празници.

За празника усилено се готвят и в Китен. Там честването за жители и гости на града ще започне от 12 часа пред кметството с много музика, песни и веселие.  За здраве ще бъде поднесен безплатен рибен курбан, от който могат да вкусят всички.

Сподели новината:

Коментари